Brazilie

Brazilie

Brazilie is het grootste land van Zuid-Amerika en is het op 5 na grootste land ter wereld. De afstanden in Brazilie zijn dan ook enorm; binnenlands reizen is hier vergelijkbaar met reizen door heel Europa. Van het meest zuidelijk puntje van Brazilie tot de meest noordelijke uithoek is de afstand bijna 6000 kilometer. U zult dan ook begrijpen dat dit land veel meer heeft te bieden dan alleen het bij iedereen bekende Amazonegebied. Brazilie is zo groot en heeft zoveel te bieden dat wij u nu alvast waarschuwen dat als u eenmaal in dit land op visite bent geweest, u keer op keer zult terug komen.De rijke geschiedenis van Brazilie

De geschiedenis van Brazilie is er een met vele gezichten, het land werd oorspronkelijk enkel bewoond door de indianen tot in het jaar 1500, toen week ontdekkingsreiziger Pedro Alvares Cabral zo ver van zijn oorspronkelijke koers af (hij was onderweg naar Oost Indie) dat hij bij toeval Brazilie ontdekte op 22/04/1500, hierdoor noemden ze de oorspronkelijke inwoners Indianen (onderweg naar Oost-Indie). Later zouden hierover vele grappen gemaakt en Sambateksten geschreven worden in het huidige Brazilie.

Brazilie bleef een kolonie van Portugal, ook al vinden we invloeden van de Nederlanders en de Spanjaarden terug in verschillende delen van Brazilie. De onafhankelijkheid kwam er op 07/09/1822, waarna het een keizerrijk werd, tot er in 1889, met een militaire coup, een einde kwam aan het keizerrijk en een periode aanbrak dat de heersers van de koffieplantages de politieke plak zwaaiden in Brazilie. In 1930 kwam Vargas op de voorgrond, door een militaire coup aan de macht geholpen leidde hij het begin in van de dictatuur, die Brazilie gedurende 50 jaar gekend heeft.

In 1980 werd Tancredo Neves aangesteld om voor Brazilie het pad te effenen naar een volwaardige democratie, hiervoor werd hij in 1985, bij de eerste officiele vrije verkiezingen, door het volk bedankt met de verkiezing als eerste president van de Republiek Brazilie. Echter voor hij zijn ambt kon uitoefenen stierf Neves, maar de democratische republiek Brazilie was geboren. Momenteel wordt Brazilie geleid door de linkse president Luis Inacio Lula Da Silva.

Fooien

Fooien zijn niet verplicht maar worden zeer op prijs gesteld. De salarissen liggen over het algemeen niet zo hoog. Bij de meeste hotel- en restaurantrekeningen wordt direct al 10% bediening in rekening gebracht. Verder kan men naar eigen goeddunken fooien geven. 1 Real is hierbij wel het minimum.

Internet

Ook het internet is doorgedrongen tot Brazilie en dus kunt u tegenwoordig moeiteloos overal e-mailen met het thuisfront. In vrijwel alle grote winkelcentra zijn internetshops te vinden, net als aan of vlak achter de boulevard. De kosten zijn ook hier weer heerlijk laag. Voor pakweg 5 Reais zit u zomaar een uur achter de computer en op het wereld wijde web.

Natuur

Brazilie heeft moerassen, oerwouden, steppen, canyons, grotten, watervallen, skigebieden en uiteraard de fantastische veel geroemde stranden, de bindende factor voor de sympathieke, sociale en geestdriftige Braziliaanse bevolking. En dan zijn de prachtige steden met karakteristieke koloniale architectuur, barokke kerken en bruisende pleinen nog niet eens genoemd.

Cultuur

De Braziliaanse bevolking in Natal is bijzonder vriendelijk en gastvrij. Muziek en gezelligheid spelen een belangrijke rol in het leven van de bevolking. De mensen behandelen elkaar met respect. Wellicht dat het hierdoor komt dat niemand u zal lastig vallen. Het is zonder twijfel de vrolijke en gastvrije aard van de bevolking dat deze prachtige bestemming tot een ideaal vakantieoord maakt.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen het noordoosten van Brazilie en Nederland is 4 uur in de winter en 5 uur tijdens de zomertijd. Dus 12.00 uur "s middags in Nederland = 08.00 uur aan de Braziliaanse Noordoostkust. Dit kan overigens te pas en te onpas veranderen want de strijd voor het nut van de zomertijd is in Brazilie nog altijd niet helemaal beslecht. Daardoor is het meerdere malen gebeurd dat de tijd een uur voor- of achteruit gaat midden in het seizoen. In het midden en het westen van het land is het respectievelijk nog 1 of 2 uur vroeger.

Reisdocumenten

Voor uw bezoek aan Brazilie heeft u slechts een geldig Nederlands paspoort of Belgische Reispas nodig dat op datum van binnenkomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Een identiteitskaart wordt niet als geldig reisdocument geaccepteerd. Paspoorthouders van overige nationaliteiten dienen navraag te doen bij hun ambasade. Ga je langer dan 3 maanden weg, neem dan contact op met het consulaat. Wij verzorgen gratis uw toeristenvisum. U ontvangt uw visumformulier gezamenlijk met uw reisdocumenten of aan boord van het vliegtuig van het cabinepersoneel. In tegenstelling tot veel andere vliegvelden in Brazilie gaat de afhandeling in Natal over het algemeen zeer snel

Transfer

De transfer kosten zijn exclusief en kunt u bijboeken voor 30 euro per persoon, deze kosten worden achteraf op de factuur weergegeven.

Vaccinatie/malariapillen

Vaccinaties en malariapillen zijn niet nodig bij een bezoek aan het noordoosten van Brazilie. Bent u echter van plan om tijdens uw vakantie bijvoorbeeld Amazone of Pantanal in het binnenland te bezoeken dan raden wij u aan uw huisarts of plaatselijke GGD te raadplegen.

Valuta

De Braziliaanse munteenheid is de Real, meervoud Reais. Er zijn verschillende munten tot 1 Real, daarna uitsluitend biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100. Let op: Biljetten van 50 en 100 Reais kunnen niet overal worden geaccepteerd in verband met een tekort aan wisselgeld. Zorg er dus altijd voor voldoende kleine biljetten op zak te hebben en "breek" de grote biljetten zo snel mogelijk in bijvoorbeeld grote winkelcentra of goede restaurants. Het is onmogelijk om de exacte wisselkoers te geven, gezien de grote schommelingen van de Real, de laatste jaren. Toch willen we graag een indicatie geven. 1 Euro is ongeveer 2,5 Reais.

Geneesmiddelen

Indien u geneesmiddelen gebruikt is het verstandig om deze in ruime mate mee te nemen. De meeste geneesmiddelen zijn in brazilie wel verkrijgbaar, maar soms onder een andere naam en dat kan nog wel eens voor misverstanden en onduidelijkheden zorgen.

Elektriciteit

In Fortaleza wordt 220 gebruikt, maar met minder hertz dan in Nederland. Dat is geen enkel probleem voor bijvoorbeeld een scheerapparaat of de oplader van de videocamera, maar een elektische reiswekker loopt daardoor iets langzamer. Hou daar dus rekening mee als u de wekker zet, want anders komt u zeker te laat.Stopcontacten wijken ook iets af, maar Nederlandse stekkers passen er over het algemeen wel in.

Telecommunicatie

Het internationale toegangsnummer is in Brazilie 00. U moet vervolgens het nummer van een van de vele telefoonaanbieders draaien. Het beste kunt dan kiezen voor 21. Vervolgens het Nederlandse nummer 31 en dan het abonneenummer zonder 0.Bellen kunt u het beste en voordeligste vanuit een van de zeer vele telefooncellen op straat. U heeft daar een telefoonkaart voor nodig die u overal op straat en bij drogisterijen kunt kopen. Koop dan wel een kaart met 60 eenheden voor pakweg 5 Reais, anders wordt uw telefoontje wel heel erg kort. Voor 60 eenheden kunt u toch al snel 2 minuten bellen. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van hoteltelefoons, maar dan bent u doorgaans een stuk duurder uit.Uw Nederlandse GSM is in Brazilie niet bruikbaar, aangezien het netwerk hier op een andere frequentie werkt. Hier zal waarschijnlijk binnenkort verandering in gebracht worden.

Vluchtinformatie

De uitvoerende touroperator vliegt met ArkeFly vanaf Amsterdam naar Natal. U kunt op de vluchten met ArkeFly kiezen uit 4 verschillende classes.

De prijzen op onze website zijn gebaseerd op de Discount Class. Mocht deze niet meer beschikbaar zijn dan heeft u de keuze om te boeken in een andere klasse. U wordt hierover gebeld door een van onze medewerkers. Een beschrijving van de 4 andere classes vindt u hieronder.

Discount Class:

De Discount Class is gelijk aan aan de Economy Class(zie hier onder) maar heeft de allerlaagste prijsmogelijkheid (vaak zonder toeslagen). Slechts een aantal plaatsen van de Economy Class zijn hiervoor gereserveerd, dus deze zijn gauw uitverkocht,wees er daarom snel bij!

Economy Class:

Binnen de Economy Class zijn er weer drie verschillende type classen: - De U Class, hiervoor betaald u � 20,-toeslag boven op de discountclass - De T Class, hiervoor betaald u � 45,- toeslag boven op de discountclass - En de en K Class, hiervoor betaal u � 90,- toeslag boven op de discountclass. (Deze toeslagen zijn per enkele reis). De Economy Class is een standaard Class aan boord van de comfortabele Boeing 767 van Arkefly. Op de vluchten zijn de maaltijden en de standaard drankjes bij de vliegreis inbegrepen. De beenruimte in de Economy Class is 76 cm (gemeten van de rugleuning van uw stoel tot de rugleuning van de stoel voor u). U mag 7 kg handbagage en 20 kg ruimbagage meenemen.

Comfort Class:

Ook in de Comfort Class zijn er diverse classen. * De L Class, hiervoor betaald u � 48,-toeslag boven op de discountclass De M Class, hiervoor betaald u � 68,- toeslag boven op de discountclass En de en S Class, hiervoor betaal u � 113,- toeslag boven op de discountclass. (Deze toeslagen zijn per enkele reis). Speciaal voor de reizigers zijn er speciale plaatsen ontwikkeld met extra beenruimte (totale beenruimte 84 cm) en ruimer instelbare armleuningen. Voor een geringe toeslag per enkele reis heeft u ruimte extra waardoor uw vlucht nog comfortabeler wordt. Bovendien ontvangt u een gratis hoofdtelefoon die u ook op de terugreis kunt gebruiken. Bij de maaltijd krijgt u ook een gratis glas appelsap, jus d"orange, water, bier of wijn en u mag 25 kg. ruimbagage meenemen. Ook heeft u een aparte incheckbalie en verzorgingskit op nachtvluchten.

Premium Comfort Class:

Voor de Premium COmfort Class betaald u � 200,- toeslag boven op de discountclass (per enkele reis). Bij een Premium classe stoel beschikt u over een beenruimte van 94 cm. Ook mag u standaard 30 kg bagage meenemen. U wordt verwelkomd met een drankje en krijgt op verre vluchten twee maaltijden, snacks en drankjes. Aan boord kunt u gratis gebruik maken van het Persoonlijk Entertainment Programma en van de beschikbarkranten. Ook hier is er een aparte incheckbalie en verzorgingskit inbegrepen op de nachtvluchten.

Vertrekbelasting

De vertrekbelasting van 32 euro per persoon is exclusief en dient u aan vakantiestunt te voldoen. Deze kosten worden achteraf op de factuur weergegeven.

Baby"s

Voor Baby"s van 0-2 jaar geld: 10kg ruimbagage, dit is exclusief kinderwagen. Overbagage kost 5,- euro per kilo.Natal (5 Aanbiedingen)
Marsol Hotel
****

Brazilie - Natal - Natal
Intiem all inclusive hotel voor een optimale vakantie Hotel Marsol met een heerlijke tropische tuin ligt aan de Via Costeira op ca. 8 kilometer van het bruisende Ponta Ne...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Morro do Careca
***

Brazilie - Natal - Natal
Hotel Morro de Careca (de duin van de kale man) heeft een absoluut warm Braziliaans karakter. Het hotel ligt direct op het zandstrand. Bars, gastvrije restaurantjes, het ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Hotel Tibau Lagoa
****

Brazilie - Natal - Natal
Hotel Tibau Lagoa is de toegangspoort tot het strand van Pipa, een van de meest begeerde bestemmingen in Rio Grande do Norte. Het hotel ligt te midden van weelderige natu...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Rondreizen Brazilie (72 Aanbiedingen)
Rondreis Zuid met Eurosol Tibau resort
****

Brazilie - Rondreizen Brazilie - Rondreizen
Nu de schitterende rondreis Zuid Natal/Recife/Olinda in combinatie met Eurosol Tibau resort. Rondreis o.b.v. Volgens programma ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Rondreis Rio Grande do Norte
***

Brazilie - Rondreizen Brazilie - Rondreizen
In deze stoere open buggy cross je door de duinen en zie je de meest fantastische lagunes. Zorg voor een camera, want deze beelden moet je echt vastleggen! ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Rondreis Zuid met Porto do Mar Hotel
***

Brazilie - Rondreizen Brazilie - Rondreizen
Ideaal gelegen hotel in koloniale stijl Het charmante hotel Porto do Mar ligt direct aan zee. Voor het hotel ligt een strook zandstrand en iets verderop de ruige rotspart...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Ceara (10 Aanbiedingen)
Long Beach
***

Brazilie - Ceara - Canoa Quebrada
Long Beach is de paradijselijke perfectie in mooi Canoa. Dit aantrekkelijke en zeer moderne Long Beach Hotel ligt op 200 meter van het strand en op 400 meter van Canoa Q...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Oasis Atlantico Imperial
*****

Brazilie - Ceara - Canoa Quebrada
Boek snel uw vakantie en vlieg last minute naar Oasis Atlantico Imperial 5* in Fortaleza - Brazilie. Profiteer direct van de meest voordelige last minutes bij Vakantiestu...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Golden Beach
***

Brazilie - Ceara - Canoa Quebrada
Hotel o.b.v. Logies ontbijt
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Recife (1 Aanbieding)
Mar Hotel Recife
****

Brazilie - Recife - Recife
Het Mar Hotel Conventions ligt naast een van de belangrijkste en bruisende bezienswaardigheden van Pernambuco: op 300 meter van het strand van Boa Viagem. Op 3 km van de ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Joao Pessoa (3 Aanbiedingen)
Littoral hotel
****

Brazilie - Joao Pessoa - Joao Pessoa
Het Littoral Hotel ligt tegenover het strand van Cabo Branco in João Pessoa en beschikt over een zwembad, een fitnesscentrum en gratis WiFi. Er is privéparkeergelegenhe...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Praiagogi Boutique Pousada
Brazilie - Joao Pessoa - Joao Pessoa
Praiagogi Boutique Pousada ligt aan het strand van Camacho in Maragogi. Dit kleine boetiekhotel beschikt over een overloopzwembad met uitzicht op de oceaan en gasten kunn...

  Hotel Amoaras
  ****

  Brazilie - Joao Pessoa - Joao Pessoa
  Het Amoaras Resort is een nautisch recreatiecentrum en ligt in een tropische tuin van 8000 m² in Pontal de Maria Farinha, naast het Venetië Water Park, een van de belan...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Kuststreek (4 Aanbiedingen)
  Ocean Palace
  Brazilie - Kuststreek - ANGRA DOS REIS
  Gelegen tussen duinen en strand en met haar vele en luxe faciliteiten en het uitstekende serviceniveau een echte aanrader. De keuze in Natal voor de echte levensgenieter....
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Pestana
  Brazilie - Kuststreek - ANGRA DOS REIS
  Het hotel is ruim opgezet en ligt direct aan zee, op ongeveer 3 kilometer van Ponta Negra. Hier dromen de zonaanbidders weg onder het genot van een ijskoude caipirinha. W...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Serhs Natal Grand
  Brazilie - Kuststreek - ANGRA DOS REIS
  Dit stijlvolle hotel is het absolute paradepaardje aan de Via Costeira. Het is voorzien van alle denkbare luxe en de vele faciliteiten die het hotel te bieden heeft, staa...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Rio de Janeiro (1 Aanbieding)
  Hotel Atlantico Prime
  ****

  Brazilie - Rio de Janeiro - Rio de Janeiro
  Hotel Atlantico Prime ligt in het centrum van Rio de Janeiro. In de omgeving zijn de luchthaven Santos Dumont (2 km), AquaRio (3 km), Maracanã (6,5 km), Arcos da Lapa (6...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Foz do Iguacu (1 Aanbieding)
  Bella Italia Hotel & Eventos
  Brazilie - Foz do Iguacu - Foz do Iguaçu
  Hotel Bella Italia heeft 25 jaar geschiedenis in Foz do Iguaçu. Traditioneel en familiewaarden, Bella Italia is altijd op zoek naar updates voor haar gasten, vernieuwend...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Individuele Rondreizen (1 Aanbieding)

  Individuele rondreis diverse vervoerstypes Betoverend Brazilië
  ****

  Brazilie - Individuele Rondreizen - Individuele rondreizen
  16 dagen
  Ontdekt zuidelijk Brazilië! U komt in het hart van Rio de Janeiro een stad met voetbal, samba en veel meer. Hoogte punt van deze reis is het bezoek aan de imposante Foz ...


   Bonito (1 Aanbieding)
   Pousada Surucuá - Bonito MS
   ****

   Brazilie - Bonito - Bonito
   Surucuá is een klein en charmant landhuis, de beste keuze in Bonito, waar service onze belangrijkste focus is. Met slechts zestien ruime en luchtige kamers is dit de bes...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma   Volg ons op socialmedia

   Youtube Facebook Instagram Twitter Google Plus

   © Copyright 2008-2021  flydriverondreis.be
   v2.0180518