Chili

Chili

In Zuid-Amerika, grenzend aan Peru, Bolivia en Argentinie, ligt de Republiek Chili. Met in het oosten van het land ligt het Andesgebergte en in het westen de Stille Oceaan, heeft het land een totale oppervlakte van 756.626km2. Daarmee is Chili negentien keer zo groot als Nederland en het vierde grootste land van Zuid-Amerika. Het land strekt zich 4.300 kilometer uit en bezit een van de droogste woestijnen van de wereld in het noorden en enorme gletsjervelden in het zuiden. Ertussenin zijn vulkanen, geisers, stranden, meren, rivieren, steppen en veel eilanden te vinden.

Chili

Bevolking en cultuur

In 2008 woonden er, volgens een schatting, 16.800.000 mensen in Chili. De inwoners van Chili zijn voor een groot deel verwant aan immigranten uit verschillende Europese landen; Spanje, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Engeland en Kroatie. Andere bevolkingsgroepen zijn Mesties en Indianen. Het grootste deel van de bevolking woont in de hoofdstad Santiago. In het noorden en zuiden leven nog steeds drie grote inheemse bevolkingsgroepen; Aymaras, Atacameños en Mapuches.

Ruim 80% van de bevolking is Rooms-Katholiek, de kerk speelt dan ook een grote rol bij de opvoeding en in het onderwijs. Ook voor tradities heeft de Chileense bevolking een diep respect. Zo speelt de huaso, de Chileense cowboy, in grote delen van het land dezelfde rol als in het Wilde Westen van Noord-Amerika. In veel gebieden drijven zij nog altijd het vee bijeen en houden rodeos.

Taal

De officiele taal in Chili is het Spaans. Andere talen die te hoten zijn in het land zijn Duits, Kroatisch, Engels, Mapudungun en Rapa Nui.

Eten en drinken

In Chili is het kraanwater niet drinkbaar, maar wordt mineraalwater gedronken uit flessen.

Tijdverschil

Tijdens de zomertijd is het in Chili zes uur vroeger dan in Nederland, tijdens de wintertijd is dit vier uur.

Elektriciteit

In Chili wordt 220 Volt wisselstroom (50 Hertz) gebruikt. Vaak kunt u in hotels zonder problemen accu's en batterijen opladen. Het is wel verstandig een “wereldstekker” mee te nemen omdat er meerdere vormen stopcontacten gangbaar zijn.

Grensformaliteiten

Om naar Chili te kunnen reizen, dient u in bezit te zijn van een paspoort die tot na het verblijf geldig is. Tot 16 jaar kunnen kinderen in het paspoort van de ouders meereizen. Bij een verblijf tot 90 dagen is geen visum nodig.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://visumdienst.com/chili.html, of neemt u contact op met de Chileense ambassade in Den Haag; Mauritskade 51 2514 HG "s-Gravenhage

In Chili kunt u terecht bij de Nederlandse ambassade in Santiago; Las Violetas 2368 Santiago de Chile Casilla 56-D, Santiago de Chile T: 00-562 2 7569200 www.holanda-paisesbajos.cl

Geldzaken

In Chili is de officiele munteenheid de Peso. Het muntgeld bestaat uit 1, 5, 50 en 100 pesos en de biljetten zijn 500, 1000, 5000 en 10.000. 1 euro = 673,55 (koers van augustus 2011).

Vaccinaties

Voor een reis naar Chili zijn geen verplichte vaccinaties. Wel worden de volgende vaccinaties aanbevolen; vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen Hepatitus A. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-chili/, of bij de GGD.

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.Rondreizen Chili (1 Aanbieding)

Chili Bolivia en Peru 15 daagse rondreis
***

Chili - Rondreizen Chili - Rondreis
Tijdens deze rondreis bezoekt u drie bijzondere landen Zuid-Amerika; Chili, Bolivia en Peru. Onderweg komt u langs verschillende grote steden zoals Santiago de Chile en L...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen
  • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram Twitter Google Plus

© Copyright 2008-2022  flydriverondreis.be
v2.0180518