Mongolie

Mongolie

Mongolie (Mongools: ?????? ??? / Mongol Uls, Engels: Mongolia) is een land in Azie dat grenst aan China en Rusland. Mongolie is sinds 1912 onafhankelijk van China. De hoofdstad van Mongolie is Ulaanbaatar. Een aantal grote steden in Mongolie zijn: Erdenet, Darhan, Tsjojbalsan, Ölgi en Sajnsjand.

Algemene informatie

Mongolie staat bekend als een van de oudste landen ter wereld. Het land kent veel musea waar je o.a. dinosaurierfossielen kunt bewonderen. Het landschap is vooral heuvelachtig met steppegebieden, berggebieden en woestijnen. Het land kent bijna geen infrastructuur en daarom is het meest gebruikte vervoersmiddel het paard. De bevolking leeft veelal in tenten en heeft als voornaamste inkomstenbron de veeteelt. Overal rondom de tenten zie je kuddes met voornamelijk schapen. In het zuiden van Mongolie vind je de Gobi-woestijn met daarbij de Yoliin Am. Yoliin Am staat bekend als kloof waar het hele jaar door meters dik ijs te vinden is. De populairste sport in Mongolie is het worstelen.

Weer en klimaat

Mongolie heeft een landklimaat. In het noorden van het land liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -25 graden en in de zomermaanden rond de 30 graden. In het zuiden van het land liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -15 graden en in de zomermaanden rond de 30 tot 40 graden. In het voorjaar komen in en rondom de woestijngebieden veel zandstormen voor.

Beste reistijd

Juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Mongolie te reizen. Hiermee vermijdt u de strenge wintermaanden en de perioden met zandstormen.

Taal

Mongools is de officiele taal in Mongolie.

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal een half jaar geldig is bij vertrek uit Mongolie. Een visum is tot en met 31 december 2015 niet verplicht bij een verblijf korter dan 30 dagen. Voor reizen vanaf 1 januari 2016 dient u een visum aan te vragen. Dit kan schriftelijk of persoonlijk bij het Mongoolse consulaat in Breda. Dit visum is 30 dagen geldig en dient binnen een periode van 90 dagen na uitgifte te worden gebruikt.

Ambassades en consulaten

Hieronder volgt een overzicht van relevante diplomatieke vertegenwoordigingen met o.a. adres en contactgegevens. Nederlandse ambassade in China (tevens voor Mongolie): china.nlambassade.org. Ambassade van Mongolie in Belgie (tevens voor Nederland): rijksoverheid.nl. Consulaat van Mongolie in Nederland: hcmongolie.nl. Bij dringende hulp kunt u 24/7 contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via het nummer +31247247247.

Vaccinatie (inenting)

Voor een bezoek aan Mongolie is het aan te raden een of meerdere vaccinaties te halen. Voor uitgebreid vaccinatie advies en het maken van een vaccinatie afspraak bij u in de buurt, kunt u terecht bij Meditel reisvaccinaties. U kunt hier ook zien of uw zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

Geld en Geldzaken

In Mongolie wordt betaald met de Mongoolse tugrik (MNT).

Tijdsverschil

Mongolie valt in twee verschillende tijdzones: – West Mongolie: 6 uur later. – Centraal en Oost Mongolie: 7 uur later. De zomertijd in Mongolie wijkt af van die in Nederland.Rondreizen Mongolie (1 Aanbieding)
Trans Siberian and Mongolia
***

Mongolie - Rondreizen Mongolie - Rondreizen
China, Mongolie en Rusland zijn enorm veelzijdige landen. Om een goed beeld van deze landen te kunnen krijgen voldoet het bezoeken van enkele steden niet. Deze tour gaat ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram Twitter Google Plus

© Copyright 2008-2023  flydriverondreis.be
v2.0180518