Colombia

Colombia

In Zuid-Amerika, grenzend aan de Caribische Zee, Grote Oceaan, Venezuala, Brazilie, Peru, Ecuador en Panama, ligt de Republiek Colombia. Colombia is een divers land, zo zijn er moderne steden met wolkenkrabbers, Caribische stranden, jungle, koloniale steden, ruines, koffieplantages en ga zo maar door. Het landschap wordt voornamelijk gekenmerkt door de hoge Andes, dat het hart van het land vormt.

Colombia

Bevolking en cultuur

Een klein deel van de Colombiaanse bevolking is van inheemse afkomst, de meeste mensen zijn mestiezen, indianen en Afrikanen. De meeste mensen wonen in het Andesgebied en langs de Caribische kust. Veel Colombianen zijn Rooms-Katholiek (95%). Verder komen er ook kleinere protestants en joodse gemeenschappen voor.

Taal

Het merendeel van de bevolking spreekt hier Spaans, in het kustgebied wordt ook wel Caribisch-Spaans gesproken.

Eten en drinken

In Colombia is het kraanwater niet drinkbaar, maar wordt mineraalwater gedronken uit flessen.

Tijdverschil

Tijdens de zomertijd is het in Colombia zes uur vroeger dan in Nederland, tijdens de wintertijd is dit zeven uur.

Elektriciteit

In Colombia wordt 220 Volt wisselstroom gebruikt. Vaak kunt u in hotels zonder problemen accu's en batterijen opladen. Het is wel verstandig een “wereldstekker” mee te nemen omdat er meerdere vormen stopcontacten gangbaar zijn.

Grensformaliteiten

Om naar Colombia te kunnen reizen, dient u in bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog zes maanden geldig is. Tot 16 jaar kunnen kinderen in het paspoort van de ouders meereizen. Een visum is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://visumdienst.com/colombia.html, of neem contact op met de Colombiaanse ambassade in Den Haag; Gr Hertoginnelaan 14 2517 EG 's-Gravenhage

In Colombia kunt u terecht bij de ambassade in Bogota; Carrera 13 no.93-40, piso 5 Santa Fe de Bogota Apartado Aereo, Canta Fe de Bogota T: 00-57 1 6384200

Geldzaken

In Ecuador is de officiele munteenheid de Peso. 1 euro = 2589,29 (koers van augustus 2011).

Vaccinaties

Voor een reis naar Colombia zijn geen verplichte vaccinaties. Wel worden de volgende vaccinaties aanbevolen; vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen Hepatitus A. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-chili/, of bij de GGD.

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram Twitter Google Plus

© Copyright 2008-2021  flydriverondreis.be
v2.0180518