Laos

Laos

Laos ligt verscholen in de groene jungle, met links van Laos het oorspronkelijke Thailand, rechts Vietnam en in het noorden het grote China.Laos is het groene land van de olifanten waar je twee dagen in de schoenen kan staan van een echte olifantenverzorger. Slenter door gezellige straatjes en stap op de fiets voor het onontdekte Laos. Of ontdek het leven aan een van de bekendste rivieren van de wereld, de Mekong per boot. Maak in de vroege ochtend een processie van de monniken mee en aanschouw het trouwe ritueel van de gelovigen Laotianen.Landinformatie

Een reis door Laos is oorspronkelijk en erg bijzonder en wordt vaak gecombineerd met Cambodja en/of Vietnam. Met links het oorspronkelijke Thailand, rechts Vietnam en in het noorden het machtige China, ligt Laos verscholen in de groene jungle. Laos is het groene land van de olifanten waar je twee dagen in de schoenen kan staan van een echte olifantenverzorger. Slenter door gezellige straatjes en stap op de fiets voor het onontdekte Laos. Of ontdek het leven aan een van de bekendste rivieren van de wereld, de Mekong per boot. Maak in de vroege ochtend een processie van de monniken mee en aanschouw het trouwe ritueel van de gelovigen Laotianen.

Ligging en oppervlakte

Laos is een republiek in Zuidoost-Azie en ligt op het schiereiland Achter-Indie. De oppervlakte van Laos bedraagt 236.800 km2 en is daarmee ongeveer 5 a 6 keer zo groot als Nederland.

Hoofdstad

De sfeervolle hoofdstad van Laos is Vientiane.

Taal

De officiele taal van Laos is het Laotiaans. Engels en Frans worden vooral als handelstaal nog veel gebruikt. Veel ouderen spreken en verstaan echter nog steeds Frans, en dit is dan ook de tweede officiele taal.

Munteenheid

Kip is de officiele munteenheid van Laos. Omdat het grootste bankbiljet, 50.000 kip, maar ongeveer 5 dollar of 4 euro waard is, bestaan er in Laos in wezen drie munteenheden waarmee betaald kan worden, naast de kip zelf ook de Thaise baht en de Amerikaanse dollar (en in betere restaurants in Vientiane sinds kort ook met euro"s).

Tijdsverschil

 • Tijdens onze zomertijd is het in Laos 5 uur later.
 • Tijdens onze wintertijd is het in Laos 6 uur later.

Voltage

In Laos is de netspanning 220 Volt.

Vaccinaties

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Laos aanbevolen: DTP, hepatitis A. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Laos. Voor meer informatie raadpleeg de dichtsbijzijnde GGD.

Reisdocumenten

Voor je reis naar Laos dien je in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij terugkomst nog minimaal zes maanden geldig is. Ook dien je een visum aan te vragen als je op reis gaat naar Laos.Rondreizen Laos (3 Aanbiedingen)
Hoogtepunten van Laos 11daagse rondreis
***

Laos - Rondreizen Laos - Rondreizen
Hoogtepunten van Laos 11 dagen / 10 nachten Individuele rondreis Tijdens deze bijzondere rondreis bezoekt u alle hoogtepunten van Laos. Zo reist u naa...

  Laos Discovery
  ***

  Laos - Rondreizen Laos - Rondreizen
  Ga mee op avontuur door Vietnam, Laos en Noord-Thailand. Geniet van de vele culturen, overheerlijke keuken, unieke gebruiken en adembenemende landschappen. Souvenirs shop...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Great Indochina Loop
  ***

  Laos - Rondreizen Laos - Rondreizen
  Woorden schieten te kort om samen te vatten welke belevenissen je allemaal tegemoet gaat op deze schitterende reis. Naast de levendige hoofdsteden van Laos, Cambodja, Tha...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma  Volg ons op socialmedia

  Youtube Facebook Instagram Twitter Google Plus

  © Copyright 2008-2023  flydriverondreis.be
  v2.0180518