Namibie

Namibie

Namibie is een prachtig land met adembenemende schoonheid, heel mooie cultuur en interessante natuurverschijnselen. Beleef de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de enorme stilte in de woestijn en de prachtige kleuren die de zon over het landschap tovert!

Landeninformatie

Namibie is een prachtige land met adembenemende schoonheid, heel mooie cultuur en interessante natuurverschijnselen. Beleef de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de enorme stilte in de woestijn en de prachtige kleuren die de zon over het landschap tovert!

De hoogste punten van Namibie zijn de Fish River Canyon, Kalahari woestijn en hoge zandduinen van Sossusvlei. En natuurlijk ook Etosha, een van de grootste dierenrijken van Afrika!

Ligging en oppervlakte

Namibie ligt tussen de Cunene en Kavango rivieren die, in het noorden, de grens met Angola vormen en de Oranjerivier die, in het zuiden, de grens met Zuid-Afrika vormt. In het oosten grenst het aan Botswana en in het westen stroomt het koude water van de Atlantische Oceaan langs de kust.

Hoofdstad

De hoofdstad van Namibie is Windhoek.

Taal

De officiele taal is Engels, Afrikaans, Duits en Oshivambo.

Munteenheid

De officiele valuta is de Namibische dollar. De Zuid-Afrikaanse rand is echter algemeen geaccepteerd.

Tijdsverschil

n de winter is het 1 uur later in Namibie dan in Nederland. Tijdens de zomerperiode is er geen tijdsverschil met Nederland.

Voltage

Het hoogspanningsnet in Namibie gebruikt 220/240 volts AC 50 hertz. Stopcontacten (met 3 ronde gaten) dragen maximaal 15 ampere. Het is belangrijk om ter plaatse een adapter met drie pinnen te kopen, omdat de meeste buitenlandse stekkers niet in deze stopcontacten passen.

Vaccinaties

  • Aanbevolen vaccinaties zijn: direct van Nederland naar Namibie: vaccinatie tegen gele koorts niet nodig. DTP en Hepatitis A en B vaccinaties worden sterk aanbevolen. Anti-Malariatabletten worden voor bepaalde delen en dan alleen nog in bepaalde maanden aanbevolen.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Namibie heeft u een paspoort nodig dat bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. U heeft geen visum nodig.Rondreizen Namibie (1 Aanbieding)
Capetown to Vic Falls
***

Namibie - Rondreizen Namibie - Rondreizen
Reis door onder andere uitgestorven, onvruchtbare woestijngebieden. Trek langs de Atlantische kustlijn en ervaar de wildernis op deze avontuurlijke rondreis. Vanuit het b...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram Twitter Google Plus

© Copyright 2008-2023  flydriverondreis.be
v2.0180518