Griekenland - Rondreizen Griekenland - Fly Drive Cycladen

Fly Drive Cycladen 0 Aanbiedingen

Griekenland heeft talloze bewoonde en onbewoonde eilanden die verdeeld zijn over 6 eilandengroepen. De twee grootste Griekse eilanden, Kreta en Evia, zijn niet aangesloten bij een eilandengroep.

De Cycladen bestaan uit 56 eilanden die, ten zuiden van het vasteland en ten noorden van Kreta, in de Egeische Zee liggen. Dat er beelden van witgekalkte huisjes met blauwe kozijnen omringd door schitterende azuurblauwe baaitjes op het netvlies verschijnen als u aan Griekenland denkt, heeft u te danken de Cycladen.

Tussen de huisjes van de, doorgaans op een heuvel met een adembenemend uitzicht, gelegen dorpjes vindt u knusse steegjes, koepelkerkjes en soms zelfs windmolentjes. Ook aan mooie zandstranden en indrukwekkende, dorre, rotsachtige landschappen hebben de Cycladen geen gebrek. Liefhebbers van cultuurhistorische bezienswaardigheden zullen zich op de Cycladen ook niet vervelen: Byzantijnse kerkjes, Venetiaanse vestingen, Grieks Orthodoxe kapelletjes en diverse overblijfselen van eeuwenoude culturen herinneren aan het rijke verleden van de archipel waar al sinds de prehistorie beschavingen wonen. Daarnaast maken de gastvrijheid van de lokale bevolking en natuurlijk het Mediterraan klimaat de Cycladen tot een heerlijke vakantiebestemming op amper 4 uur vliegen van Nederland.

De bekendste eilanden van de Cycladen zijn:

  • Santorini
  • Mykonos
  • Paros
  • Naxos
  • Syros
  • Amorgos
  • Folegandros

Ontdek de Cycladen in uw eigen tempo met een van onze Fly Drive reizen. Uw huurauto geeft u de vrijheid om uw eigen uitstapjes uit te kiezen  en die bezienswaardigheden en prachtige stukjes natuur te bezoeken die u de moeite waard vindt. En als u een keer geen zin heeft om (lang) in de auto te zitten, is er ongetwijfeld een heerlijk strand in de buurt waar u een dagje kunt relaxen.

U deelt uw vakantie in zoals u dat wilt. In onze Fly Drive programma’s geven we u een aantal suggesties voor leuke uitstapjes, maar u bepaalt zelf wat u wel en niet doet. Kortom, alles mag en niets moet. De keuze is aan u.Geen vakanties gevonden!

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram Twitter Google Plus

© Copyright 2008-2023  flydriverondreis.be
v2.0180518